Sunday, April 17, 2011

Jose Mourinho Akan Ganti Alex Ferguson?

Beberapa laporan Akhbar di England hari ini melaporkan bahawa Jose Mourinho sangat berharap dan yakin beliau akan menjadi pengurus Manchester United selepas Sir Alex Ferguson bersara. Menurut 'The Sun', Mourinho percaya bahawa Ferguson akan bersara penghujung musim 2011/2012 dan beliau akan menjadi pilihan utama United untuk menggantikan Ferguson.

Mourinho bagaimanapun masih mempunyai baki 3 tahun kontrak bersama Real Madrid yang hanya akan berakhir pada penghujung musim 2014. Pengurus yang digelar 'The Special One' itu sebelum ini kerap menyatakan pendirian dan keinginannya untuk kembali ke Liga Perdana Inggeris satu hari nanti kerana menganggap urusan beliau di sana belum berakhir.

Dalam laporan berasingan, pemilik Chelsea, Roman Abramovich dikatakan telah mengenalpasti beberapa calon yang difikirkan sesuai untuk menggantikan Carlo Ancelotti. Abramovich jelas kecewa dengan prestasi Chelsea tahun ini yang hampir pasti gagal meraih sebarang kejuaraan dalam musim yang suram. 

Antara yang dikatakan menarik minat Abramovich adalah bekas pengurus semantara, Guus Hiddink; bekas pengurus Barcelona, Frank Rijkaard dan juga pengurus Everton, David Moyes.

No comments:

Post a Comment