Saturday, July 30, 2011

Jadual Harimau Muda di Slovakia

Harimau Muda A beraksi di Slovakia tahun Lepas

Selepas squad Harimau Muda A (Olympic Malaysia) tewas 0-1 ditangan Chelsea, Pada esok hari Harimau Muda A berlepas ke Zlaté Moravce, Slovakia sebagai persiapan  untuk kumpulan Kelayakan Asia Olimpik 2012. Latihan lima minggu ini akan berakhir dengan kembalinya mereka pada Ogos 28, 2011.

Empat pemain terbaru (Yang bukan dari Harimau Muda A) disenarai buat kali pertama iaitu: Azrul Azmi (Felda United), Ahmad Hazwan Bakri (Kuala Lumpur), Izuan Solahuddin (Kelantan) dan Mohd Azrif Nasrulhaq Badrul Hisham (Selangor PKNS).

Tujuh pemain skuad Olimpik yang kini bersama squad kebangsaan untuk bertemu Singapura ditepikan dari latihan di Slovakia. mereka adalah Khairul Fahmi Che Mat (Kelantan FA), Mahalli Jasuli, Muslim Ahmad, Fadhli Shas, K. Gurusamy,  Izzaq Faris Ramlan (Harimau  Muda A) dan Ahmad Fakri Saarani (Negeri Sembilan FA).

Tujuh perlawanan persahabatan diaturkan di Slovakia melibatkan enam pertemuan dengan pasukan Liga Divisyen Satu Slovakia dan satu bertemu pasukan olimpik eropah.

Harimau Muda A bertemu FK Bodva Moldava nad Bodvou di perlawanan  pertama Harimau Muda. Harimau Muda berjaya menang tipis dengan keputusan 1-0 dijaringkan oleh Wan Zack Haikal di minit 47.’
Jadual Perlawanan:
 • Julai 26, 2011: Harimau Muda 1-0 FK Bodva Moldava nad Bodvou Penjaring:  Wan Zack Haikal 47′
 • Julai 30, 2011Harimau Muda vs MFK Topvar Topo??any
 • Ogos 2, 2011Harimau Muda vs Tatran Liptovský Mikuláš
 • Ogos 9, 2011Harimau Muda vs Budapest Honved FC
 • Ogos 16, 2011Harimau Muda vs MFK Dolný Kubín
 • Ogos 23, 2011Harimau Muda vs FC Nitra
 • Ogos 26, 2011Harimau Muda vs FC Levice
Skuad 23 pemain:
 • Ketua Jurulatih: Ong Kim Swee
 • Penjaga Gol: Zamer Selamat, Izham Tarmizi Roslan, K. Sasikumar;
 • Pertahanan: Zubir Azmi, Nazirul Naim Che Hashim, Amer Saidin, Fandi Othman, Affizie Faisal Mamat, Azrul Azmi, Syazwan Tajuddin, Nazmi Faiz Mansor;
 • Tengah: Ferris Danial Mat Nasir, Wan Zaharulnizam Wan Zakaria, Faizal Abu Bakar, Abdul Shukur Jusoh, Gary Steven Robbat, Wan Zack Haikal Wan Nor, Azrif Nasrulhaq Badrul Hisham;
 • Penyerang: Irfan Fazail, A. Thamil Arasu, Syahrul Azwari Ibrahim, Ahmad Hazwan Bakri, Izuan Solahuddin.
~ KREDIT DAN SUMBER DARI MALAYSIAFOOTBALLDIMOS ~

4 comments:

 1. kepada jurulatih ong kim swee.. saya mengucapkan tahniah atas kejayaan skuad muda malaysia layak ke pusingan kedua... saya hendak komen tentang cara permainan malaysia.. tolong didik anak buah jurulatih bermain bermain secara short pass dan control ball dengan baik... badan rakyat malaysia dah la kecik dan pendek.. senang2 je bola boleh terlepas pada pihak lawan.. main secara senang dan semangat.. saya yakin skuad malaysia mampu mengubahnye..saya ulangi.. jarangkan skuad malaysia bermain secara long pass.. ia akan membuatkan pemain letih dengan cepat.. saya merayu sgt2.. tolong ubah cara pemain malaysia kita.. apa2 pon saya menyokong skuad malaysia dari belakang dengan semangat MALAYSIA BOLEH....

  ReplyDelete
 2. nice day :)
  hargailah hari kemaren,
  mimpikanlah hari esok,
  tetapi hiduplah untuk hari ini.
  bagi-bagi motivasinya yaah...

  http://wisataoutboundmalang.com/

  http://www.nolimitadventure.com/

  ReplyDelete
 3. nice day :)
  Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
  pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
  Jadilah seperti yang kamu inginkan,
  karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
  dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
  yang ingin kamu lakukan

  http://www.nolimitadventure.com/

  ReplyDelete
 4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
  Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

  Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

  ReplyDelete